Livrare

1. Procedura obligatorie la livrare

Produsele comandate prin intermediul magazinului online sunt livrate prin intermediul serviciilor de curierat rapid asigurate de catre Drujbarul.ro. In ziua livrarii coletului, agentul Urgent Cargus va contacta Clientul Drujbarul.ro prin e-mail/SMS sau telefon pentru a indica intervalul de livrare. In cazul in care agentul Urgent Cargus nu reuseste contactarea Utilizatorului, acesta va mai proceda la doua avizari succesive. Coletul va fi pastrat doar 5 zile lucratoare de la prima avizare.

In cazul in care, in urma tuturor avizarilor, coletul nu va putea fi predat Clientului Drujbarul.ro din cauza refuzului de primire/plata a coletului sau din cauza imposibilitatii contactarii Clientului Drujbarul.ro din culpa acestuia, Drujbarul.ro va anula comanda si va restrictiona accesul Clientului Drujbarul.ro in vederea efectuarii unei comenzi ulterioare si/sau la anumite modalitati de plata a acesteia. Pentru a reactiva accesul, Clientul Drujbarul.ro trebuie sa achite contravaloarea transportului pentru coletul nepredat , in valoare de 18 lei (inclusiv TVA), prin transfer bancar (ordin de plata). In urma reactivarii accesului, la urmatoarea comanda, plata produsului si a valorii transportului se va putea efectua numai in avans, prin una dintre urmatoarele modalitati de plata: plata online prin card bancar sau transfer bancar (ordin de plata).

Factura de cumparare a produsului va fi transmisa Utilizatorului prin contul acestuia din cadrul magazinului online: Contul Meu/Facturile Mele.

Daca certificatul international de garantie a produsului este asigurat de catre furnizorul international al produsului si Utilizatorul il solicita Drujbarul.ro pentru uz in afara Romaniei*, Drujbarul.ro i-l va trimite acestuia la adresa utilizata pentru livrarea produsului comandat. Ulterior livrarii produsului, Drujbarul.ro poate solicita la adresa sa de e-mail instructiuni suplimentare de utilizare a produsului pe care le considera necesare, iar in cazul in care acestea sunt asigurate de catre furnizorul international al produsului, Drujbarul.ro i le va trimite Utilizatorului in cel mai scurt timp posibil.

La receptia coletului, primitorul trebuie sa verifice integritatea acestuia, inclusiv integritatea benzii adezive care trebuie sa fie intacta.

Primitorul coletului are dreptul de a nu accepta si de a nu plati contravaloarea coletului daca sesizeaza urme de deteriorare si/sau violare a acestuia (colet desigilat, colet deformat, colet rupt, colet umed sau cu urme de umezeala, etc.)

Toate mentiunile cu privire la eventualele probleme privind integritatea coletelor se vor face in scris pe AWB, in prezenta agentului societatii de curierat, sau se vor face pe un proces verbal de constatare care se va incheia impreuna cu acest agent. Doar in astfel de cazuri se poate refuza primirea si plata coletului. Orice reclamatii ulterioare cu privire la astfel de aspecte nu vor mai fi luate in considerare.

 
In termen de 24 de ore din momentul livrarii produsului, clientul www.drujbarul.ro se obliga sa sesizeze in scris catre www.drujbarul.ro, la adresa de email clienti@drujbarul.ro, lipsa oricarei "caracteristici obligatorii", asa cum sunt acestea mentionate mai sus. Lipsa acestei sesizari reprezinta acceptul Clientului www.drujbarul.ro ca produsul a fost livrat cu toate "caracteristicile obligatorii" prezente.

 
2. Arie de acoperire si intervale de livrare


Livrarile se efectueaza exclusiv pe teritoriul Romaniei.

In functie de momentul inregistrarii comenzii si de localitatea de livrare, termenul** de livrare este:

    luni - vineri, comenzi inregistrate pana in ora 15:30 - 1 zi lucratoare in Bucuresti, Ilfov si alte localitati si 2 zile lucratoare pentru restul localitatilor.

    luni - vineri, comenzi inregistrate dupa ora 15:30 si Weekend - livrare in 1/2 zile lucratoare in Bucuresti, Ilfov si alte localitatisi 2/3 zile lucratoare pentru restul localitatilor.

    pentru localitatile mentionate aici, comenzile inregistrate vineri, pana in ora 15:30, livrarea se va face sambata.

    In cazul comenzilor pentru care Clientul www.drujbarul.rol a optat pentru efectuarea platii prin transfer bancar, termenul de livrare se calculeaza de la momentul in care este confirmata incasarea contravalorii comenzii in contul www.drujbarul.ro.

Livrarile se fac de luni pana vineri, intre orele 09:00 - 18:00 si sambata intre orele 09.00 - 14.00 in 370 localitati.


3. Costuri livrare

    Comenzile cu valoarea totala mai mare sau egala cu 200(300Lei) lei (tva inclus) beneficiaza de livrare GRATUITA.

    Pentru comenzile cu valoarea totala mai mica de 200(300) Lei (tva inclus) se va aplica un cost de transport in valoare de 18 lei (T.V.A. inclus). Costul de transport se adauga la pretul produselor comandate si va fi afisat in cosul de cumparaturi, inainte de lansarea comenzii.


*) Se precizeaza ca pe teritoriul Romaniei este valabil certificatul de garantie postat pe magazinul online.

**) Cu exceptia aparitiei unor situatii exceptionale care fac imposibila respectarea termenului de livrare.